La Fundació Pere Ardiaca va fer entrega, en el marc del seu sopar anual el passat dissabte 17 d'abril, dels Premis Josep Serradell "Román". Amb el lema central del sopar: "Catalunya necessita solucions d'esquerres" el Premi Josep Serrradell va anar pel professor Vicenç Navarro per la seva contribució al pensament crític i el seu compromís social. Les dues mencions especials de la nit van ser per l'Antonina Rodrigo, per la seva contribució a la recuperació de la memòria democràtica, especialment de les lluites de les dones i pel Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona, per la seva contribució a la solidaritat internacionalista.
Durant el sopar Celestino Sánchez, President de la Fundació va fer sòcia d'honor a la històrica lluitadora antifeixista i comunista Lola González. També vam tenir el plaer de comptar amb la presència de Domingo Tobar, Secretari General de la Central Unitària de Treballadors de Colòmbia que va aprofitar per denunciar els assassinats de sindicalistes al seu país.

El sopar va comptar amb la presència de diferents entitats de l'àmbit social i cultural de Catalunya. Entre les entitats presents destaquem: DEMPEUS per la Salut Pública, el Casal de Cuba de Barcelona, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya, Inflexió, Esquerra Unida i Alternativa, Fundació l'Alternativa, UPEC, el Consulat de Cuba de Barcelona, l'Associació Cultural Suburbe, l'Espai Marx, l'Agència Catalana Alternativa de Notícies -SIRIUS.CAT, l'Associació Cultural Roig o la Fundació Socialisme sense Fronteres.

Alguns dels moments més especials de la nit, a part de l'entrega dels premis, van ser el passi del audiovisual Distòpia 2010 que es pot veure a www.suburbe.org) i l'actuació del grup musical Más vale tarde k nunca.

Premi Josep Serradell “Román” 2010 per en VICENÇ NAVARRO, per la seva contribució al pensament crític i el seu compromís social.

Joan Josep Nuet, Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, patró de la Fundació i Senador per l'Entesa Catalana de Progrés va fer entrega del premi Josep Serradell “Roman” que va recaure en aquesta edició en una persona d’enorme importància per les aportacions que ha fet a la investigació i la divulgació de les conseqüències que tenen per al poble les polítiques neoliberals , el professor Vicenç Navarro. En un moment com l’actual en el que volem incidir sobre la necessitat de la unitat dels treballadors i les treballadores per la defensa dels seus drets, la seva contribució està sent més cabdal que mai.

Menció especial Josep Serradell “Román” pel Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona, per la seva contribució a la solidaritat internacionalista.

El Casal de Amistat Català-Cuba, es un ferm representat de l'esperit unitari i va ser fundador de la Plataforma Catalana contra el Bloqueig “Defensem Cuba”, que l'any vinent farà vint anys des de la seva constitució, i que és el referent obligat en la lluita contra el bloqueig i les agressions al poble cubà per part dels Estats Units i de la Unió Europea.

Un Casal que ha comptat entre els seus membres amb persones, com el Doctor Puigvert, en Gregorio López Raimundo, l’Agustí de Semir, la Isabel Vicente, en Joan Ramoneda o l’Alvar Badia entre d'altres.

És, en la defensa de la Sobirania i la Independència del poble cubà, en el reclam del tancament immediat de la base de Guantánamo i el seu retorn a la sobirania cubana i en la Campanya per l'Alliberament dels cinc revolucionaris cubans presos a les presons dels Estats Units, on el Casal d'Amistat ha centrat tots els esforços de la seva pràctica solidària Internacionalista.

Pels seus trenta anys d'història i la seva llarga trajectòria s'ha fet mereixedor del premi “Menció especial Josep Serradell Román 2010 al Casal d'Amistat Català-Cubà per la lluita dels valors internacionalistes i solidaris amb la Revolució Cubana i amb els processos d'Alliberament d'Amèrica Llatina.


Menció especial Josep Serradell “Román” per l'Antonina Rodrigo, per la seva contribució a la recuperació de la memòria democràtica, especialment de les lluites de les dones.

En els primers temps de la transició, quan encara la constitució espanyola no reconeixia els drets i llibertats negats durant tant de temps, quan estàvem molt lluny de pensar en la recuperació de la memòria democràtica del nostre país i de totes aquelles persones lluitadores per un món més lliure, una escriptora en particular va creure en la ferma necessitat de recollir les vivències de dones marcades per la guerra civil i l'exili i visibilitzar així el doble esforç que van haver de fer, no només com lluitadores sinó també com a dones.

Pel seu rigor metodològic s'ha fet mereixedora del premi "Menció especial Josep Serradell "Román" 2010 a Antonina Rodrigo, per la contribució a la recuperació de la memòria històrica i especialment, al paper fonamental de les lluites de les dones.

A Barcelona 22 d'abril de 2010

Fundació Pere Ardiaca
www.fpereardiaca.org
Telf: 935114458






Etiquetes de comentaris: ,





Tw
Fb
G+