A la foto: Francesc Pané, Diputat per ICV-EUiA; Sebastià Sala, Fundació Pere Ardiaca de Lleida; Ana Laviña, Coordinadora d'EUiA Terres de Ponent i Manuel Moreno, Responsable de l'Àrea d'Història de la Fundació Pere Ardiaca



NOTA DE PREMSA: Presentada la Fundació Pere Ardiaca a Lleida

La Fundació Pere Ardiaca es va presentar el passat dijous 6 de maig a Lleida, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Pública.

Tal i com va explicar Sebastià Sala, treballador social i coordinador de la Fundació a les terres de ponent "volem que les idees de llibertat, solidaritat, igualtat i fraternitat, unitat dels treballadors i treballadores, unitat dels i les comunistes i unitat de les esquerres que impulsa la Fundació, tinguin cabida a casa nostra i ho farem utiulitzant diferents espais socials del territori".

Manuel Moreno, responsable de l'Àrea d'Història de la Fundació, va destacar la importància de descentralitzar social i culturalment el país, així com la necessitat d'organitzar-se localment per participar d'el procés de transformació social que tant necessita la classe treballadora del nostre país.

Durant l'acte, es va presentar el llibre de Pere Ardiaca, nascut a Balaguer. Anna Laviña, coordinadora d'EUiA Terres de Ponent va estacar que el millor homenatge que se li pot fer avui a en Pere Ardiaca és treballar més intensament que mai per desenvolupar el Front d'Esquerres que tant va defensar i impulsar. Front d'Esquerres que avui a Catalunya és la millor manera de defensar a la classe treballadora i que s'ha d'expressar política, econòmica, social i culturalment.

Francesc Pané, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA, va destacar la responsabilitat col·lectiva de recuperar de l'oblit a tants i tantes lluitadors i lluitadores comunistes que tant han contribuit al desenvolupament democràtic, nacional i social del nostre país que tant interessadament s'han condemnat a l'ostracisme. També va anunciar el seu compromís a sol·licitar un carrer o equipament públic pel Pere Ardiaca a Lleida i a Balaguer. Per últim va invitar a la ciutadania a participar activament a la política i a defensar els seus drets davant una dreta que vol fer pagar la crisi, que ella mateixa ha provocat i de la que s'han beneficat uns quants, a la classe treballadora.



En el centenari del naixement de Pere Ardiaca (1909-2009)
Presentació de la publicació:
Pere Ardiaca. Materials per a una biografia

Dijous 6 de maig a les 19h
Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida

Intervindran:

Francesc Pané,
Diputat per ICV-EUiA al Parlament de Catalunya

Ana Laviña,
Coordinadora d'EUiA Terres de Ponent

Manuel Moreno
Responsalbe de l'Àrea d'història de la Fundació Pere Ardiaca

Presenta:

Sebastià Sala,
Fundació Pere Ardiaca

Organitza: Fundació Pere Ardiaca

Etiquetes de comentaris: ,





Tw
Fb
G+