CICLE: ELS DIÀLEGS DE CAN FABRA
PARLEM D’INTERCULTURALITAT

Organitzen:
Can fabra i FUNDACIÓ PERE ARDIACA

Lloc: Can Fabra (C/Segre 24-32. Sant Andreu. Barcelona)
Plànol [^]

Amb aquest cicle de conferències volem endinsar-nos en un dels temes que més defineix el nostre temps i el nostre entorn. Volem parlar de l’impacte als nostres barris i carrers de nouvinguts i nouvingudes provinents de societats molt diferents a la nostra.

El repte de la convivència en la diversitat lluny de estar resolt està pendent de trobar resposta. Des del Centre Cultural Can Fabra volem que entre tots i totes repensem el fet de la interculturalitat per fer camins d’entesa


Dimarts 28 d’octubre a les 19.00h a l’Auditori de Can Fabra

“Interculturalitat: Excusa o realitat?”

Manuel Delgado, Catedràtic d'Antropologia de la UB

Presenta i modera: Santi Serra, del Grup de Treball sobre Immigració de la Fundació Pere Ardiaca


Cada vegada es generalitza més un discurs que interpreta com a problema la diversitat cultural resultat de les migracions amb destí a les societats capitalistes. Això genera actituds que podem englobar en dos grans tipus, la postura tolerant i la intolerant. No són massa diferents, totes dues acaben considerant la diversitat cultural no com el que és, un fet i prou, sinó com una font de greus problemes als que cal trobar una resposta adequada.


Dijous 13 de novembre a les 19.00h a l’Auditori de Can Fabra

“La gestió de la immigració: Un repte per a la Unió Europea”

Gemma Pinyol, responsable del programa Migracions del CIDOB

Una reflexió sobre les migracions com a fenomen global i les respostes polítiques que s’estan articulant als principals països de destí, al marc europeu. Els processos migratoris han suposat un dels principals motors de procés de transformació social, política i cultural de la nostra societat. La dimensió transnacional forma part de la natura dels moviments migratoris, i té especial importància als països de la Unió Europea.Dimarts 2 desembre 19.00h a Auditori de Can Fabra

“Dinàmiques interculturals”

Yolanda Onghena, responsable del programa Dinàmiques interculturals del CIDOB

Com es formen les representacions? Com es confirmen, s’elaboren o es descarten? Quin paper té la diferència com a portadora de sentit simbòlic i històric? Hi ha representacions transculturals? Existeix una coincidència internacional en la manera de tractar la diversitat i la diferència?


Arxius relacionats:

díptic_can_fabra.pdf

Etiquetes de comentaris: ,

Tw
Fb
G+